خواص دارويي روغن حيواني محلي براي سلامت جسم

ماهيت و خواص  روغن حيواني يا كرمانشاهي در طب سنتي

 

روغن حيواني در ايران روغن كرمانشاهي يا روغن زرد ناميده مي شود و در آذربايجان به ساري جغ معروف است. روغن كرمانشاهي يا روغن حيواني را در انگليسي Ghee مي گويند، به اين نوع روغن در سانسكريت Ghrita مي گويند.

 

روغن حيواني يا روغن كرمانشاه دسته اي از كره هاي شفاف شده است كه به طور گسترده در آشپزي آسيايي، طب سنتي و آيين هاي مذهبي استفاده مي شود.

 

به گفته اكثر متخصصان طب سنتي بهترين روغن خوراكي روغن حيواني يا روغن كرمانشاهي است. زيرا اين روغن نقش مهمي در سلامت، استقامت و استحكام، طراوت و شفافيت پوست دارد.

 

روغن حيواني چيست؟

 

روغن حيواني در ايران روغن كرمانشاهي يا روغن زرد ناميده مي شود و در آذربايجان به ساري جغ معروف است. روغن حيواني يا روغن كرمانشاه دسته اي از كره هاي شفاف شده است كه به طور گسترده در آشپزي آسيايي، طب سنتي و آيين هاي مذهبي استفاده مي شود.

 

روغن حيواني از شير گاو، گاوميش، بز و گوسفند تهيه مي شود و در خارج از ايران نيز از شير گاوميش تهيه مي شود، اما عموماً در بيشتر نقاط جهان از شير گاو، گوسفند يا مخلوط تهيه مي شود.

قطع به يقين قيمت روغن گاوي محلي با توجه به ميزان خلوص آن تعيين مي شود و قيمت روغن حيواني مي تواند متغير باشد.

 

روغن كرمانشاهي چيست؟

 

روغن كرمانشاهي يا روغن زرد نوعي روغن خوراكي است و از نظر ژنتيكي براي پخت و پز و سرخ كردني نيست و يكي از بهترين روغن هاي خوراكي براي بدن انسان است. روغن زرد يا روغن كرمانشاه اساساً نوعي روغن حيواني است كه از شير گاو يا گوسفند عمدتاً در منطقه كرمانشاه به دست مي‌آيد.

 

روغن حيواني با روغن كرمانشاهي فرقي ندارد، يعني روغن حيواني همان روغن كرمانشاهي است. اما به دليل آب و هوا، مراتع سرسبز و شرايط خاص منطقه كرمانشاه، روغن حيواني توليد شده در اين منطقه شهرت زيادي پيدا كرده است. عامل غالب عطر و طعم خاص روغن كرمانشاهي عمدتاً به دليل علف‌هايي است كه گوسفندان در مناطق كوهستاني منطقه مي‌چرند.

 

تفاوت روغن حيواني با روغن كرمانشاهي

 

روغن حيواني با روغن كرمانشاهي فرقي ندارد، يعني روغن حيواني همان روغن كرمانشاهي است. اما به دليل آب و هوا، مراتع سرسبز و شرايط خاص منطقه كرمانشاه، روغن حيواني توليد شده در اين منطقه شهرت زيادي پيدا كرده است.

 

روغن كرمانشاهي از شير گاو و گوسفند كرمانشاهي به دست مي آيد و به عنوان بهترين نوع روغن زرد در ايران شناخته مي شود. روغن حيواني كرمانشاهي يك بار در اواسط بهار و يك بار در اواسط پاييز توسط دامداران توليد مي شود. روغن توليد شده در فصل بهار طعم و بوي بهتري دارد زيرا حيوان از مراتع سرسبز بهاري تغذيه مي شد.

 

همه اين عوامل باعث شد كرمانشاه مركز توليد روغن حيواني باشد. پس روغن كرمانشاهي در واقع همان روغن حيواني است و تنها به دليل عطر و طعم چراي دام در دامنه هاي زاگرس و شير دام در اين منطقه دليل اين نام گذاري شده و روغن كرمانشاهي به برندي معروف تبديل شده است.

 

طرز تهيه روغن حيواني

 

براي تهيه روغن حيواني، دوغ را طوري مخلوط مي كنند كه ابتدا دوغ تهيه شده از ماست را به دوغ اضافه مي كنند و پس از تكان دادن دوغ، كره را از دوغ جدا مي كنند. سپس كره را در يك قابلمه بزرگ ريخته و به آرامي گرم مي كنيم. در اثر حرارت، آب كره تبخير مي شود و روغن آن كه چربي حيواني است باقي مي ماند.

 

روغن حيواني گاو و گوسفند

 

روغن گاو و گوسفند از همه روغن‌هاي ديگر نرم‌تر و نرم‌تر هستند و هر چه قديمي‌تر باشند داغ‌تر و كمتر مرطوب مي‌شوند. همانطور كه گفتيم روغن گاو يا گوسفند نرمتر از ساير روغنهاي حيواني است و روغن گوسفند و گاوميش به خصوص روغن گاوميش چوب غليظتر از ساير روغنهاي حيواني است.

 

از نظر طب سنتي خواص روغن گاو يا گوسفند قويتر از «كره» است. روغن حيواني پاك كننده، رفع اسپاسم، خاصيت ضد سمي، دفع سموم و جلوگيري از رسيدن اثر سم مار به قلب است. روغن حيواني پوست را نرم مي كند، صورت را تميز مي كند، مغز و سينه را از آلودگي ها پاك مي كند و بدن را پر مي كند. همچنين سودمندترين چيز در بيماري وبا استفاده از روغن گاو به وفور چه در غذا و چه در روغن بدن است.

 

روغن گوسفند و روغن گاو براي درمان خشكي بيني و گلو و سرفه خشك، يرقان، سنگ طحال و كليه مفيد است. نرم مي شود و مي جوشد يا ورم مي كند و پادزهر همه سموم است و ضد الكل است و كليه و مثانه را گرم مي كند ولي زياده روي در مصرف آن معده را ضعيف مي كند.

 

طبع روغن حيواني

 

از نظر طب سنتي انواع روغن حيواني يا كرمانشاه طبيعتي گرم و خنك دارند. به عبارت دقيق تر، همه روغن هاي حيواني اعم از گوسفند يا گاو طبيعت گرم و مرطوب دارند و با افزايش سن رطوبت آنها كاهش و خشكي آنها افزايش مي يابد.

 

خواص روغن حيواني كرمانشاهي

 

هندي‌ها يكي از بزرگ‌ترين مصرف‌كنندگان اين نوع روغن هستند، در سنت‌هاي پزشكي كهن مانند طب چيني، طب ايراني و آيورودا، روغن حيواني ماده اصلي در برخي تركيب هاي حياتي و ثمر بخش دارويي مي باشد. روغن حيواني گاوي اصل در تهيه بسياري از ضماد ها و پماد هاي گياهي در قديم جز اصلي ترين مواد تشكيل دهنده بوده است.

 

افزايش انرژي با روغن زرد گاوي

 

روغن حيواني كرمانشاهي براي افزايش انرژي بسيار مفيد است. اين روغن از طيف وسيعي از اسيدهاي چرب با زنجيره كوتاه و متوسط ??ساخته شده است كه براي بدن بسيار مفيد است. در حالي كه بيشتر چربي موجود در غذا به چربي بدن تبديل شده و باعث افزايش وزن مي شود. روغن‌هاي حيواني مي‌توانند انرژي مورد نياز براي انجام فعاليت‌هاي روزانه را براي ورزشكاران و كساني كه سبك زندگي پرانرژي دارند، فراهم كند.

 

پاكسازي روده بزرگ با روغن حيواني محلي

 

اين روغن در طب سنتي كاربرد فراواني دارد و مي تواند خواص درماني بسياري از ادويه ها و داروهاي گياهي را به قسمت هاي مورد نظر بدن منتقل و جذب كند. در طب هندي يا آيورودا، اين روغن به طور گسترده براي تنقيه و پاكسازي روده استفاده مي شود.

 

افزايش عمر با روغن حيواني گاوي اصل

 

روغن حيواني سوختي براي سلول هاي قلب است، برخلاف تصور رايج، تحقيقات جديد نشان داده است كه مصرف متعادل روغن كرچك يا حيواني مي تواند خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي را كاهش دهد. روغن حيواني قلب سالم و طول عمر را تضمين مي كند.

 

 تقويت رحم با روغن حيواني اعلا

 

از نظر طب سنتي يكي از راه هاي درمان تنبلي رحم، مسح كردن رحم، تخمدان ها و معده با روغن حيواني و خوردن غذاي پخته شده با روغن زرد است. زيرا مصرف اسانس هاي حيواني باعث افزايش قدرت و قدرت بدن مي شود.

 

در مواقعي كه خانم ها پريود نيستند، اگر زير شكم و كمر را با يك قاشق چايخوري روغن زرد يا روغن حيواني به مدت 20 دقيقه ماساژ دهند، در رفع خشكي رحم بسيار موثر است.

 

روغن حيواني و كبد چرب

 

سفره ايرانيان سال ها با روغن حيواني تزيين مي شد و حيف است كه اين نوع روغن سال ها از سفرهاي ما حذف شد و امروزه در كشورهاي غربي و آمريكايي به نام كرچك به عنوان دارو به فروش مي رسد. روغن . . برخلاف برخي باورهاي رايج، روغن حيواني بسيار سالم و غني است. اما بايد در مقادير مشخصي مصرف شود.

 

آيا روغن حيواني براي كبد چرب مضر است؟

 

همه افراد حتي آنهايي كه كبد چرب دارند بايد روزانه ?? درصد چربي در رژيم غذايي خود مصرف كنند و حذف كامل چربي از رژيم غذايي بدن را از آمينو اسيدهاي ضروري محروم مي كند. بهترين راه براي درمان كبد چرب، رژيم غذايي سالم، ورزش و تغيير سبك زندگي است. ثابت شده است افرادي كه كربوهيدرات و غذاهاي شيرين مصرف مي كنند، مشكلات كبد چرب بيشتري دارند.

البته زياده روي در مصرف هر نوع روغن گياهي يا حيواني براي سلامتي به خصوص كبد چرب مفيد نيست. اما مصرف متعادل و پرهيز از استفاده زياد از روغن حيواني نيز به دليل سطح بالاي كلسترول خوب مي تواند مفيد باشد.

 

خريد روغن حيواني

 

به محض شنيدن روغن محلي در ذهن اكثر افراد پرسيدن قيمت روغن حيواني كرمانشاهي نقش مي بندد! دليل اين الگ.ي فكري جمعي نسبت دادن هر كالايي در ايران به شهري خاص است. مثلا گردوي تويسركان كه نمونه مشابه و با كيفيت تر از آن در ايران بسيار است، اما همگي اين كالاي بي نظير را به نام اين شهرمي شناسند. شما براي خريد روغن حيواني مي توانيد به هر توليد كننده محلي و غير صنعتي كه در كارش خبره است ، اعتماد كنيد. طبيعتا روغن حيواني اعلا يا همان روغن محلي گاو مي تواند در هر جاي ايران توليد شود.

گياه شناسي

گياه شناسي

اولين نمونه هاي گوجه سبز در كشور فرانسه از درختان آلويي كه ميوه هاي سبز رنگ داشتند بدست آمدند. گوجه سبز نوع تغيير يافته اي از آلو‌هاي اروپايي مي باشد. گوجه سبز درختي خزان پذير به ارتفاع ??? الي ??? متر است كه در فصل بهار شكوفه هايي به رنگ سفيد و تقريبا قبل از ظاهر شدن برگ ‌ها توليد مي كند. بررسي دقيق از زبان كارشناسان نهالستان آلفا نهال.

ميوه گوجه سبز شكلي گرد و مدور و پوستي صاف و براق به رنگ سبز دارد كه البته در اثر ماندگاري بر روي درخت و رسيدن بيش از اندازه به سبز، زرد تغيير رنگ مي دهد و گاهي در برخي از قسمت هاي هاله ‌اي از رنگ صورتي، قرمز را نيز به شكل كم رنگ نشان مي دهد زماني كه به چنين رنگي در مي آيد از نظر طعم و مزه نيز ترشي آن كمتر مي شود.

اين درختان در سن ?-? سالگي به ميوه دهي قابل قبولي مي رسند و به طور كل عمري تا حدود ?? سال دارند، اما حداكثر توليد اقتصادي و ميوه ي آنان تا حدود سن ?? سال است. براي خريد نهال از جهاد كشاورزي ميتوانيد به سايت ما مراجعه كنيد.

انواع روش كاشت درخت گوجه سبز:

بديهي است كه براي باغداران آشنايي با بهترين روش كاشت گوجه سبز، اهميت فراواني دارد. پر استفاده‌ ترين روش گسترش درخت گوجه سبز، از نحوه ي پيوند عنوان مي‌شود. براي اين منظور از درختان با كيفيت، به‌عنوان پيوندك استفاده كرده و آلوچه روي پايه‌ي مناسب پيوند زده مي‌شود. اگر خاك محل كاشت سنگين و مرطوب باشد، پايه آلو بهترين گزينه براي اين كار است و در خاك‌ هاي قليايي و يا آهكي از پايه‌هاي دو رگه‌ گيري بادام و شليل استفاده مي‌شود.

البته هلو نيز مي‌ تواند گزينه‌ ي مناسبي براي پايه اين گياه باشد. كاشت هسته (Greengages) براي به دست آوردن پايه كاربرد دارد. از اين رو رسيدن ميوه روي درخت اهميت فراواني مي‌يابد. پس از چيدن آن قسمت گوشتي جدا شده و هسته كاملاً شسته مي‌شود. پس از قرارگيري بذرها در مكاني خشك با دماي معمولي، رطوبت آن به كلي از دست مي‌رود. سرمادهي براي هسته نيز به منظور كسب توانايي جوانه‌زني در روند كاشت گوجه سبز ضروري است.

كشت با هسته

در اين روش ابتدا ميوه بايد بر روي درخت برسد. سپس هسته از ميوه جدا مي شوند تا بقاياي ميوه كاملا حذف شود. پس از آن هسته ها را در محلي خشك و خنك قرار مي دهند تا كاملا خشك شود. بعد بايد سه ماه در خاك اره در دماي 5 درجه سانتيگراد قرار بگيرد تا نياز سرمايي آن برطرف شود و سپس در بستري مناسب، گرم، روشن و به دور از نور مستقيم خورشيد كشت شوند.

پيوند زدن

اين روش مرسوم ترين روش تكثير اين درخت بوده و در اين روش اواخر بهار يا اوايل تابستان كه درخت در مرحله پوست انداختن مي باشد پيوندك گرفته مي شود و بر روي پايه قرار مي گيرد. پيوندك بايد از درختي تهيه شود كه باردهي زياد دارد و كيفيت ميوه آن هم مناسب است. پايه اي كه انتخاب مي شود، بايد متناسب با شرايط خاك باشد. معمولا از درخت گوجه سبز حاصل از تكثير با هسته به عنوان پايه استفاده مي كنند. از درختان ديگر هم مي توان استفاده كرد مثل بادادم، زردآلو و… كه بسته به شرايط خاك دارد.

قلمه‌زدن درخت گوجه سبز:

روند كاشت نهال گوجه سبز؛ اهميت بسياري در تكثير آن دارد. از اين رو رعايت نكات اصولي در اين روش اهميت بسياري در باردهي و سوددهي آن خواهد داشت. بايد پس از خريد نهال مطلوب، ريشه‌هاي گياه درون سطل آب به مدت حداقل 2 ساعت قرار داده شوند. پس از اين مرحله بايد به بررسي ريشه براي حذف قسمت‌هاي نامعمول پرداخت. پخش ريشه‌ها و خلوت نمودن قسمت مركزي گياه به گردش اكسيژن در اين قسمت منجر مي‌شود. در ادامه بايد به حفر گودالي به پهناي دو برابر ريشه‌ها جهت كاشت درخت گوجه سبز اقدام نمود. اين گودال بايد با عمق اوليه گياه در خاك همسان باشد.

با بررسي تنه درخت مي‌ توان پي برد كه عمق قرارگيري گياه تا چه حدي بوده است. در ادامه درخت از سطل خارج شده و درون گودال قرار مي‌گيرد. گرفتن نهال با يك دست و پر كردن گودال با دستي ديگر در اين مرحله ضروري است. در اين مرحله بررسي خاك اهميت دارد. اين ناحيه نبايد خيلي گلي يا ماسه‌اي باشد.

هم چنين وجود مواد مغذي و يا لزوم افزودن خاك گلدان اوليه گياه در اين مرحله بايد بررسي شود. ريشه‌ها بايد تا پايين تنه به خوبي با خاك پوشانده شوند. از صاف بودن درخت پس از قرارگيري در خاك نيز بايد اطمينان حاصل نمود.

پس از قرارگيري كامل نهال گوجه سبز در گودال، روند آبياري آن آغاز مي‌شود و روي خاك با يك لايه كاه مالچ پوشانده خواهد شد. در اين مرحله نفوذ آب تا عمق مطلوب ضروري است. با بستن نهال تازه كاشت شده به يك چوب، پايداري و رشد آن كنترل مي‌شود. در سال سوم يا چهارم و با قطور شدن تنه، ديگر به اين پايه چوبي كمكي نيازي نخواهد بود.

آيا پرورش درخت گوجه سبز در باغچه امكان پذير است؟

براي برخي كه به ميوه اين گياه علاقه دارند، امكان كاشت آن در گلدان و يا باغچه‌هاي منازل را ارزيابي مي‌كنند. لازم به توضيح است كه بايد از انواع مناسب آن براي منظور كاشت نهال گوجه سبز استفاده نمود. رعايت شرايط آب و هوايي، جنس خاك، كود، هرس و مراقبت‌ها در دوره برداشت اهميت بسياري دارد.

نحوه‌ي آبياري نهال و درخت بالغ گوجه سبز:

در حين كاشت نهال گوجه سبز؛ آبياري منظم و عميق اهميت فراواني دارد به دليل آن كه گياه هنوز نا بالغ است.

در صورت عدم استفاده از روش‌هاي صحيح آبياري مي‌توان انتظار داشت كه گياه خشك شود يا ريشه‌هاي آن عمق بسياري پيدا كند.

درخت بالغ اين گياه به آبياري زياد نيازي نخواهد داشت گرچه در اين زمينه نبايد غافل شد تا هم چنان گياه با معضل خشكي مواجه نشود.

مشكل خشكي با ديدن كوچك شدن و چروك خوردن ميوه‌ها قابل رويت خواهد بود.

آفات و بيماريهاي درخت گوجه سبز

از بين آفات مي‌توان به آفاتي همچون شته، كنه‌هاي گياهي، شپشك‌هاي گياهي اشاره كرد و در بين بيماري‌ها نيز از انواع بيماري‌هاي لكه برگي قارچي و باكتريايي، پوسيدگي قهوه‌اي گل و ميوه‌هاي جوان، قانقاريا و پوسيدگي طوقه مي‌توان نام برد. براي مقابله با لاروهاي زمستان، بيل زدن و زير رو كردن خاك اطراف درختان مفيد است.

هر چقدر بيشتر از درخت و نهال خود مراقبت داشته باشيد كمتر دچار آفات و بيماري ها مي شود. آفات و بيماري هايي كه درخت گوجه سبز را تهديد مي كند عبارت است از؛  شته، كنه‌هاي گياهي،كرم آلو، زنبور سياه گوجه، شپشك‌هاي گياهي و

درخت گوجه سبز ممكن است با بيماري هاي قارچي و باكتريايي مختلف مثل قانقاريا و پوسيدگي طوقه و يا گل هم درگير شود كه سلامتي درخت و ميوه هاي آن را به خطر مي اندازد.

براي حفظ سلامت درخت بايد در زمان مناسب درخت سمپاشي شود تا از اين خطرات احتمالي پيشگيري به عمل آيد.

كرم آلو: اين آفت جوانه ها را مورد حمله قرار مي دهد. بدين صورت كه كرم ها وارد ميوه شده و از گوشت ميوه تغذيه مي كنند. ميوه چون مي خواهد به اين موضوع عكس العمل نشان دهد از داخل خود صمغي ترشح مي كند.

شپشك سان خوزه: اين آفت علاوه بر گوجه سبز سيب، گلابي و هلو را نيز مورد خسارت قرار مي دهد. اين شپش خرطوم خود را در نسج گياه فرو مي كند و خسارت ايجاد مي كند.

زنبور سياه گوجه: ميزبانان اين آفت گوجه سبز، زرد آلو و آلو هستند كه لارو يا كرم اين حشره از مغز و هسته آن ها استفاده مي كند.

باغداري و مراقبت‌هاي لازم از آفات و بيماري‌هاي درختان گوجه سبز

در مرحله كاشت درخت گوجه سبز؛ مراقبت‌ هاي داشت اهميت بسياري در بهبود بارداري و افزايش طول عمر گياه دارد. براي مقابله با زنبور گوجه، مبارزه شيميايي پيشنهاد مي‌گردد. البته اين امر بايد با هماهنگي از طريق كارشناسان حفظ نباتات و نيز كلينيك‌هاي گياه پزشكي صورت پذيرد. براي استفاده از سموم دفع آفات، اطلاع از ميزان دقيق آن حائز اهميت است.

همچنين شته‌ها كه نوعي حشرات مكنده هستند، در اواسط فروردين در پشت برگ‌ها و يا حتي روي شاخه‌هاي درخت قابل رويت هستند. تغذيه اين حشرات از شيره گياه، پيچيدگي برگ‌ها، سرشاخه‌ها، ترشح عسلك و دوده‌اي شدن برگ‌ها را منجر مي‌شود كه ريزش شكوفه‌ها و يا ميوه‌هاي تازه را به همراه خواهد داشت.

از اين رو به كارگيري حشرات شته خوار براي دفع اين آفت نظير كفشدوزك، زنبورها، مگس‌هاي پارازيت و بالتوري‌هاي شكارگر براي كنترل طبيعي آن جايگزين مناسبي براي محصولات شيميايي خواهد بود. البته اگر كنترل آن با روش طبيعي ممكن نبود، استفاده از سپماشي به صورت مه‌پاشي با فشار اندك، راه حل جايگزين عنوان مي‌شود. براي رفع شپشك‌ها از تنه اين درخت گوجه سبز نيز مبارزه مكانيكي مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

به اين صورت كه پاك كردن تنه‌ها و شاخه‌هاي اصلي با اسكاچ نرم و حذف سرشاخه‌هاي آلوده انجام مي‌شود. در صورتي كه اين راه پاسخگوي مشكل نباشد، هم چنان استفاده از گزينه سموم شيميايي به‌صورت كنترل شده امكان‌پذير خواهد بود.

خاك

گوجه سبز براي رشد به خاك لموني نياز دارد. البته اين درخت توانايي تحمل هر نوع خاكي را به شرط زهكش مناسب دارد و مي تواند در خاك هاي مرطوب و سنگين هم رشد كند. اما به طور كلي در خاك غني از مواد غذايي با زهكش مناسب بهترين رشد را دارد. در ضمن درخت به آب ايستايي نيز حساس است.

دما

با توجه به رقم درخت و اين كه بومي نواحي معتدل سرد بوده قادر است سرما را تحمل كند و براي گلدهي و ميوه دهي نياز به يك دوره سرما دارد. البته قادر است دماي زياد را نيز تحمل نمايد. به طور كلي در زمستان دماي تا -30 درجه سانتيگراد و در تابستان تا حدود 40 درجه را در صورت نبود تنش خشكي و كم آبي قادر است تحمل كند.

آبياري

پس از كاشت نهال گوجه سبز و در طي سال اول بعد از كاشت مي بايست آبياري به شكل منظم و مرتب انجام شود تا ريشه هاي درخت به خوبي توسعه پيدا كنند. يعني هفته اي دو مرتبه به شكل عميق آبياري شود. در طي فصل رشد مي توان اين درختان را هر ?-? هفته يكبار به شكل عمقي آبياري كرد. آبياري مناسب موجب رشد و ميوه دهي خوب و ميوه هاي پر آب مي شود.

شرايط اقليمي و خاكي

از نظر مقاومت در برابر سرماى زمستان، انواع آلو و گوجه سبز مشابه سيب وآلبالو هستند و نيازهاى سرمائى آنها بر حسب رقم با 500 تا 1800 ساعت دماى كمتر از 7 درجه سانتيگراد برآورده مي شود‌.

اين گياهان به طور كلى خاك هاى لمونى شنى را ترجيح مي دهند و خاك هاى سنگين و مرطوب را بهتر از ديگر ميوه هاى هسته ‌دار تحمل مي كنند.

شرايط كاشت

بر حسب ميزان رشد آن، فاصله درختان آلو و گوجه ?-? متر مي باشد. در كشورهاى خارج توانسته اند در شرايط بسيار مناسب تا ?? تن در هكتار محصول برداشت كنند ولى در ايران معمولاً ميزان محصول از ?-? تن در هكتار بيشتر نمي شود.

خاك و كود مورد نياز درخت گوجه سبز :

اگرچه اين درختان خاكي غني با زهكش خوب را ترجيح مي‌دهند، اما اگر زهكش خاك خوب باشد تقريبا هر نوع از خاك را تحمل كرده و در آن رشد مي‌كنند. هنگام كاشت نهال و براي پر كردن گودال محل كاشت مي‌توان از مخلوط خاك معمولي، خاك برگ، ?? درصد شن استفاده كرد. در باغات تجاري درختان گوجه سبز بدين صورت براي كوددهي عمل مي‌شود كه ابتدا هنگام احداث باغ و براي درختان جديد كاشته شده از ??? گرم كلسيم آمونيم نيترات، ??? گرم سوپر فسفات، ??? گرم موريت پتاس و ?? كيلوگرم خاك برگ استفاده مي‌شود. سپس به ازاي هر سال از سن درخت همين مقدار به مقادير فوق اضافه مي‌شود.

انواع هرس درخت گوجه سبز:

به‌منظور حذف شاخه‌هاي آفت زده و يا خشك، براي هوادهي بهتر گياه، ايجاد تعادل بين شاخه‌ها و ريشه، جوان‌سازي درخت براي باردهي بهتر و بسياري دلايل ديگر هرس نمودن درخت ضروري است.

از اين رو پس از كاشت درخت گوجه سبز، تا سن پنجم احتياج زيادي به هرس احساس نمي‌شود اما پس از اولين كاشت به سربرداري آن نياز خواهد بود. هرس اين درخت در حالت ميانه بوده يعني نه زياد و نه كم است. ساقه‌هاي نرك، در رويش سالانه، سبز و منعطف مي‌شوند كه پس از انجام هرس‌هاي شديد اين پديده ظهور مي‌كند. براي تحريك گياه در صورت كاهش ميوه دهي، سرزني آن پس از چند سال باردهي اهميت فراواني دارد. لازم به تذكر است كه كوددهي زياد به همراه هرس شديد مي‌تواند به كاهش باردهي و توليد بيش از اندازه شاخه‌هاي گياه منجر شود.

همچنين ميتوان از انواع محصولات زير هم كه ارقام گردو ميباشند براي كاشت استفاده كرد.

https://alphanahal.ir/walnut-seedlings/

بهترين آسياب قهوه نيمه صنعتي

بهترين آسياب قهوه نيمه صنعتي

 

آيا به دنبال بهترين دستگاه آسياب قهوه نيمه صنعتي هستيد؟ آيا مي خواهيد قيمت دستگاه آسياب نيمه صنعتي مناسب و مقرون به صرفه باشد؟ اگر شما هم براي خريد آسياب نيمه صنعتي ايراني يا خارجي ترديد داريد با ما تا آخر مقاله همراه باشيد.

در نظر داشته باشيد خريد آسياب قهوه نيمه صنعتي زماني توجيه دارد كه حجم كار شما بالا باشد به عنوان مثال دستگاه آسياب قهوه نيمه صنعتي براي مغازه قهوه فروشي ، كافي شاپ بزرگ، رستوران و مكان هايي با مشتريان زياد بيشتر مناسب است.

زيرا با خريد دستگاه آسياب قهوه نيمه صنعتي مي توانيد در زمان كمتر بهترين بهره وري و كيفيت را داشته باشيد. اما آيا همه آسياب هاي قهوه نيمه صنعتي در بازار چنين خاصيتي را ندارد؟ قطعاً جواب منفي است. بسياري از برندهاي خارجي حتي از نظر كيفيت و سرعت عملكرد مناسبي ندارند و فقط هزينه و زمان شما را هدر مي دهند. از اين رو انتخاب درست با قيمت منطقي براي خريد يك آسياب قهوه نيمه صنعتي بسيار ضروري است.

 

 

چگونه بهترين آسياب قهوه نيمه صنعتي را تشخيص دهيم؟ براي پاسخ اين پرسش بايد قبل از هرچيز ويژگي هاي بهترين آسياب قهوه نيمه صنعتي را بدانيد تا بتوانيد دستگاه هاي موجود در بازار را با هم مقايسه كنيد.

ويژگي هاي بهترين آسياب قهوه نيمه صنعتي

فارغ از اينكه آسياب نيمه صنعتي ايراني مي خواهيد يا خارجي بايد در مورد خصوصيات آن به دقت بررسي كنيد. زيرا هزينه خريد آسياب قهوه نيمه صنعتي زياد است و علاوه براين با يك انتخاب اشتباه ممكن است در آينده با مشكلاتي همچون تعميرات زياد، تعويض قطعه، بي كيفيت بودن در عملكرد و … روبرو شويد. به همين دليل حتما موارد زير را براي انتخاب آسياب به دقت بررسي كنيد.

  • داراي قدرت بالا براي آسياب انواع قهوه
  • مورد اول تا ميزان زيادي به موتور آسياب بستگي دارد از اين رو بايد قدرت موتور بالا باشد هر چقدر قدرت موتور بيشتر باشد به دستگاه فشار كمتري وارد مي شود و هزينه تعمير و نگه داري در آينده كمتر مي شود.
  • دقت در آسياب قهوه كه بسيار اهميت دارد (دقت بالا براي آسياب قهوه هاي مختلف از جمله قهوه ترك، اسپرسوو…) يكي از مهم ترين گزينه ها
  • سرعت زياد در زمان آسياب به همين دليل لازم است سرعت در دقيقه، ساعت و … بررسي گردد هر چقدر سرعت بيشتر باشد زمان كمتري از شما گرفته مي شود و اصحلاك دستگاه نيز كمتر مي باشد.
  • كيفيت وجنس بدنه آسياب نيزمهم است. اگربدنه پوشش ودوام مناسبي نداشته باشد به مرور و با كاركرد دستگاه مجبورخواهيد بود به دليل ظاهري نامرتب و كثيف بدنه را تعويض كنيد. درنظرداشته باشيد بسياري از دستگاههاي آسياب قهوه نيمه صنعتي با كاركرد اثر لك وكثيفي روي بدنه نمايان ميشود از اين رو بايد به پوشش و رنگ استفاده شده در آسياب قهوه حتما توجه داشته باشيد.
  • قابليت جدا شدن هاپرازدستگاه يكي ديگر از خصوصيات مهم ميباشد. همانطور كه مي دانيد براي نظافت و عدم باقي ماندن قهوه هاي قبلي در دستگاه حتماً بايد دستگاه بعد ازهر بار استفاده تميزشود.قطعاً دستگاه آسياب قهوه نيمه صنعتي براي تسهيل در تميزي و شست و شو بايد قابليت جدا شدن داشته باشد درغيراين صورت علاوه برپايين آمدن كيفيت قهوه مي تواند زمان و انرژي شما را هدر دهد.
  • داشتن تيغه مناسب، محكم وبا دوام يكي ديگر از ملزومات خريد آسياب قهوه نيمه صنعتي است. تيغه  هاي استيل والياژ فولاد مقاوم و باكيفيت هستند.
  • داشتن درجه بندي متنوع به منظور آسياب قهوه براي هر دستگاهي از آن دسته نكاتي است كه نبايد فراموش كنيد. هر چقدر درجه بندي متنوع و زياد باشددست شما براي تهيه انواع قهوه و نوشيدني باز تر است.
  • داراي فن خنك كنندگي قوي ازملزومات يك آسياب قهوه نيمه صنعتي است زيرا در آسياب هاي صنعتي و نيمه صنعتي حجم كار زياد مي باشد و سرعت به همراه دقت و كيفيت مهم است. بيشتر دستگاه ها با كاركرد طولاني گرم مي شوند و همين گرما بر كيفيت ودقت آسياب قهوه تاثيرمي گذارد از جمله اينكه باعث برشته شدن قهوه مي شود ازاين رو مجبوريد دستگاه را خاموش كنيد. حالا تصوركنيد دستگاه آسياب قهوه، فن خنك كنندگي داشته باشد در اين صورت شما بدون دغدغه به فعاليت خود ادامه مي دهيد و مي توانيد در زمان و هزينه هاي خود صرفه جويي داشته باشيد و درهرلحظه آسياب قهوه را با همان كيفيت اوليه توليد كنيد.
  • عدم باقي ماندن قهوه در مخزن يا به بيان ساده تر عدم پرتي قهوه در آسياب قهوه نيمه صنعتي حائز اهميت است. اكثر دستگاههاي موجود دربازار پرتي زيادي دارند بخصوص زماني كه شما آسياب هاي پشت سرهم داشته باشيد با درجه بندي متنوع حدوداً بين 200 تا 300 گرم پرتي خواهيدداشت. از طرفي قهوه يك محصول وارداتي وگران است واين پرتي براي هر بار آسياب به صرفه نيست. بهترين آسياب قهوه نيمه صنعتي بايد بتواند اين پرتي رابه حداقل يا به صفر برساند.

شايد اين سوال در ذهن شما نقش ببندد آيا اين دستگاه آسياب قهوه با تمام اين ويژگي ها در بازار يافت مي شود! در جواب بايد گفت: بله!

شايد باورش كمي سخت باشد اما اتفاقاً اين ويژگي ها با يكي ازبرندهاي ايراني كاملا تطابق دارد. آسياب قهوه يوكار با داشتن تمام اين خصوصيات به همراه قيمت مناسب و منطقي توانسته يكي از بهترين آسياب هاي قهوه ايراني باشد.عملكرد دستگاه آسياب قهوه نيمه صنعتي يوكارمشابه برندهاي معروف خارجي و دربرخي موارد بهترازآن ميباشد.

d3_go48.gif

 

آسياب قهوه نيمه صنعتي يوكار

مشخصات كامل آسياب قهوه نيمه صنعتي يوكار عبارتند از:

  • موتور پرقدرت با 2 اسب بخار
  • داراي تيغه هايي از جنس آلياژفولاد با قطر 120ميلي متر
  • هاپر با قابليت جداشدن واز جنس پلكسي گلس قابل شستشو
  • 23 درجه متنوع براي آسياب انواع قهوه و دستگاه هاي متنوع قهوه ساز
  • داراي آهنربا به منظورجذب انواع فلزات واشياء فلزي (به منظورعدم ورود به تيغه و آسيب به دستگاه)
  • داراي بدنه فلزي محكم و زيبا با پوشش رنگ با دوام استاتيك
  • داراي فن خنك كنندگي قوي كه موتور ومحفظه را خنك نگه مي دارد و باعث برشته شدن قهوه نمي شود.
  • عدم پرتي قهوه و مخلوط نشدن قهوه ها در تعداد آسياب پشت سرهم ومتنوع كه اين مساله دردستگاه ديگري يافت نمي شود.
  • همچنين 12 ماه گارانتي رايگان وخدمات پس از فروش در سراسر كشور يكي ديگر از خصوصيات گروه صنعتي يوكار مي باشد. شما ميتوانيد براي اطلاع از قيمت آسياب قهوه يوكار يا مشخصات كامل انواع دستگاه هاي اين برند به سايت uokar.ir مراجعه كنيد.

 

منبع: https://www.jesarat.com/behtarin-asiab-ghahveh/